Desinfectie

Desinfectie

Ecostar biedt een divers aantal Aseptix producten die een goede en onderbouwde desinfectie bieden.

Aseptix gaat verder dan de zeer algemene adviezen over het aloude en algemeen geaccepteerde feit dat 70% alcohol altijd desinfecteert.
Veel producten die 70% alcohol bevatten pretenderen goed te desinfecteren maar onderbouwd is het in sommige gevallen niet. Terwijl dat eigenlijk wel belangrijk is want hoe snel en in welke mate dood het bacteriën eigenlijk? Een vraag die niet onbelangrijk is want als het afdoding proces te langzaam is kan dat inhouden dat er niet volledig en dus niet voldoende wordt gedesinfecteerd. Let bij de keuze voor een desinfectant daarom goed op wat het product nu eigenlijk doet.

Stel uzelf de volgende vragen:
Desinfecteert het product eigenlijk wel binnen de verwerkingstijd?
Wordt dat aangetoond door onafhankelijke testen?
Bestaat er een EN-norm voor het type bacterie of de schimmel dat ik wil afdoden? ...en zo ja: Voldoe ik daaraan met mijn huidige product en werkwijze?
Is het product ook geregistreerd met de desinfecterende werking?
Wat is de werkzame stof in het product?

De producten van Aseptix zijn gebaseerd op een laag percentage waterstof peroxide dat afbreekt in water en lucht en bevatten geen Phenolen, Quats of Triclosan. Hierdoor zijn deze producten biologisch afbreekbaar.

Bovendien zijn de huidverzorgingsproducten ook bijzonder vriendelijk voor de huid, ook bij veelvuldig handen wassen/desinfecteren. 

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren